Ze stak haar tong bij hen allemaal in hun mond, dat deed ze echt!

Afgelopen zaterdag 18 maart was het dan zover; veertien mensen gingen vanuit Kunst op de Bult gezamenlijk naar ‘On the Road‘ van toneelgroep Oostpool. Een mix van mensen die vaker naar het toneel zijn gegaan tot aan mensen die voor het eerst in hun tweeënzeventig jaar het theater bezoeken.

Heel goed gespeeld en actief aanwezig, alle vier‘.

On the Road was erg mooi‘.

Wat ik mooi vond is dat de spelers, m.n. de hoofdrolspeler, in  zijn semi-monologen ogenschijnlijk het contact zocht met het publiek. Dit werd voor mijn gevoel ook gevoed door de vele vragen die hij zichzelf (ons?) als ook zijn medespelers stelde‘.

Ze stak haar tong bij hen allemaal in hun mond, dat deed ze echt‘.

Een greep uit de reacties van onze veertien bezoekers.  De mensen vonden het een mooie voorstelling. Ze hadden veel respect voor de spelers en hun conditie om zo fysiek bezig te zijn en al die tekst te onthouden. Het effect van de pallets en de rolwisselingen waren goed en geloofwaardig. Er waren echter ook wat minder positieve geluiden. Deze gingen met name over de stoelen in de zaal en de duur van de voorstelling. Mensen vonden het echt te lang, een half uur om precies te zijn.

Een gezamenlijk theaterbezoek (wellicht ook museumbezoek?) is zeker voor herhaling vatbaar. We willen dan ook graag Theatergroep Oostpool en Het Stadstheater bedanken dat jullie ons deze kortingsmogelijkheid boden. Wij hopen op een vervolg in september.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.