Theatercursus

2020
Theatervoorstelling maken

In de afgelopen drie jaar heeft Kunst op de Bult, naast Herfsttheater GEITenBULT, korte theatervoorstellingen gemaakt van ieder zo’n 25 minuten. Deze voorstellingen speelden wij tijdens het H80 Festival. Dit willen we dit jaar weer doen.

Met minimaal 7 spelers maakt Marieke Valk een korte voorstelling van ongeveer 25 minuten. Waar en wanneer deze korte voorstelling komt te spelen, is nu nog een verrassing. Waarschijnlijk is dit op het H80 Festival van 21 t/m 24 mei.

Mijn naam is Marieke Valk en ik ben in 2016 afgestudeerd aan ArtEZ als theater docent.
Vorig jaar maakte ik voor het Herfsttheater de scene “terwijl u wacht” (wachtkamer) en dit jaar “FUIF” (woonkamer).  

Ik heb een fascinatie voor menselijk gedrag en interactie. Theater geeft de mogelijkheid om een vergrootglas te zetten op situaties waar we anders snel aan voorbij lopen en dat vind ik heerlijk. Over het algemeen werk ik dan ook met klein spel, vanuit wat spelers zelf meebrengen en waar we toevalligerwijs terecht komen. Vaak is het resultaat meer beschouwend dan verhalend, met een mix van humor, rust en een tikkeltje ongemak. 

Ik trechter materiaal dat we met elkaar verzamelen vrij snel. Na de eerste of tweede repetitie staat er vaak al een duidelijke lijn van waar we naartoe gaan. Dat doe ik, omdat er dan meer ruimte overblijft voor details. Al spelend ontdekken we pareltjes in interactie, intonatie en timing, die de voorstelling tot leven brengen. Dat betekent dat je bij mij als speler vaak stukken zult herhalen. Waar mogelijk regisseer ik spelenderwijs, wat betekent dat ik soms meespeel of voordoe, wat maakt dat we vanuit plezier, energie en samenwerking tot het eindresultaat komen. 

We repeteren vanaf februari op de maandagavonden, of de dinsdagavonden, met af en toe een weekje rust, want soms wil je gewoon op de bank GTST kijken en dat moet ook kunnen 😉

Start: Maandag 3 februari of dinsdag 4 februari
Hoe laat: 19:30
Duur: 10 wekelijkse repetities van ieder 2 uur
Waar: MFC De Wetering of de grote zaal in de Beijer
Minimaal aantal deelnemers: 7
Prijs: € 50,-

De avond, data en locatie worden na overleg en afhankelijk van beschikbaarheid vastgesteld
opgeven uiterlijk 25 januari!

Opgeven in de Beijer of via theater@kunst-op-de-bult.nl of via onderstaand formulier

    Ik kan maandagavondIk kan dinsdagavond

     

     

    Wil je op de hoogte blijven van theateractiviteiten van Kunst op de Bult? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief.