Theaterdocenten/makers

Wie: Marieke Valk

Opleiding: Theaterdocent ArtEZ, Arnhem

Specialisme: Klein spel

 

 

Marieke Valk studeerde in 2016 af als theaterdocente aan ArtEZ. Zij maakte voor Kunst op de Bult de scène ‘Terwijl u wacht’ die speelde in route GEIT tijdens Herfsttheater GEITenBULT 2018. Een scène waar zij zich richtte op klein spel en spelers leren durven ‘niks’ te doen. Naast projecten zoals Herfstheater GEITenBULT geef zij theaterworkshops op scholen en is zij werkzaam in het speciaal onderwijs.


Wie: Ellen Canninga

Opleiding: Theaterschool De Trap, Amsterdam

Specialisme: Samen met spelers voorstellingen maken met een verhaal.

 

Ellen heeft inmiddels bij Kunst op de Bult 3 voorstellingen gemaakt:
Hocus Locus; een hilarische en fantasievolle muzikale scène die speelde tijdens Herfsttheater GEITenBULT 2018;
Dit is geen ballade; een korte voorstelling samen met de spelers gemaakt die speelde op het H80 festival 2018;
Theevisite; een sfeervolle en absurde scène die speelde tijdens Herfsttheater 2017 en zijn reprise had tijdens het H80 Festival 2018.

Daarnaast regisseerde zij voorstellingen op locatie en in kleine theaterzalen. Haar voorstellingen hebben een verhaal en zij zoekt met de spelers naar vorm en decor. Ellen doet haar werk als theatermaker/regisseur naast haar werk als medewerker in het bedrijfsleven.


Wie: Serge Metselaar

Opleiding: Hogeschool van de Kunsten, Utrecht

Specialisme: Fysiek Theater

 

Serge is een docente die cursisten aanspreekt op hun eigen spelniveau. Zij bereidt zich altijd goed voor op haar lessen. Zij geeft verschillende theaterlessen: improvisatie, bewegingstheater (diverse methoden), maskers in spel, tempo & ritme in spel. Daarnaast heeft zij zo’n kleine 20 voorstellingen geregisseerd. Serge doet haar werk als theaterdocente naast haar overige werkzaamheden als postbezorger, projectleider Verhalen bij de Buren, Spelbegeleider Steekje Los, opzetten van interactief theater met als doel stigmavermindering.