Makers Herfsttheater 2019

Artistieke Leiding

Caro de Feijter

Caro de Feijter is docerend theater en installatie maker. Dit jaar begint ze als artistiek leider, coach en regisseur bij GEIT en BULT. Theater is voor Caro een middel om diversiteit te laten zien door verschillende kanten van een verhaal te belichten. Daarin zoekt ze niet alleen naar de verschillende meningen van haar acteurs maar ook naar die van het publiek. Daarom maakt ze documentair theater waarin het publiek altijd mee mag doen.

 


Sarah Goorhuis

Sarah Goorhuis is in 2018 afgestudeerd als Theaterwetenschapper en sindsdien werkzaam als dramaturg en programmeur. Na al vanaf het eerste jaar als speler of vrijwilliger betrokken zijn bij Herfsttheater GEITenBULT en zijn voorganger kent ze het project van binnen en van buiten. Ze is op dit moment voor het tweede jaar op rij actief als artistiek leider en coach.

 

 

 


De Makers

Joris Christ

Mijn naam is Joris Christ en ben theaterdocent in opleiding aan ArtEZ Arnhem. Ik houd van over the top, zwartgallige humor en een goed verhaal. Mijn werk is vaak een goed georganiseerd zooitje, wat ook enorm op mijzelf slaat. Naast mijn studie houd ik mij bezig met maskertheater en maak ik zelf mijn eigen maskers. In dit project wil ik op zoek naar wat voor herkenbare personages in Geitenkamp rondspoken en hoe we die kunnen vormgeven tot herkenbare universele personages.

 

 

 

 


Marieke Valk

Mijn naam is Marieke en ik ben in 2016 afgestudeerd aan ArtEZ als theater docent. Ik heb een fascinatie voor menselijk gedrag en interactie. Theater geeft de mogelijkheid om een vergrootglas te zetten op situaties waar we anders aan voorbij lopen en dat vind ik heerlijk. Over het algemeen werk ik dan ook met klein spel, vanuit wat spelers zelf meebrengen en waar de locatie om vraagt. Vaak is het resultaat meer beschouwend dan verhalend, met een mix van humor, rust en een tikkeltje ongemak.

 


Ellen Canninga

Ellen Canninga woont in Arnhem en is in 2017 afgestudeerd als theatermaker/regisseur aan de theaterschool DeTrap in Amsterdam. Ze maakt locatie theater: met fysiek, actief spel, beeldend, toegankelijk voor groot én klein.
De locatie én de spelers en hun kunnen zijn het uitgangspunt en dat is iedere keer uniek. Het vormt de context waarin het verhaal én vorm zit opgeborgen en dat zich gaandeweg de repetities ontluikt. Haar persoonlijke uitdaging is om met weinig tekst, tóch een verhaal te vertellen. Absurd of realistisch? Dat ontstaat vanzelf sámen met de spelers: gebruik makend van hun enthousiasme, eigen kunnen, wensen, fantasie en uitdagingen. Bij voorkeur krijgt het publiek een plek in het eindbeeld: ze is toeschouwer en tegelijk onderdeel van het geheel. Ellen zoekt naar de humor: zowel in het maakproces, de regie alsook in de voorstelling.

 


Serge Metselaar

Serge neemt sinds 2016 deel aan Herfsttheater GEITenBULT. Ze regisseerde, ze speelde en was twee jaar de artistiek leider en coachte de regisseurs. Dit jaar regisseert zij weer. Bij voorkeur maakt zij dit jaar een scène in een kleine ruimte samen met een kleine groep. Ze maakt de scène graag samen mét de spelers. Inbreng is dus zeer gewenst! Met vaste tekst werken behoort tot de mogelijkheden, maar alleen als alle spelers hiervoor open staan. Serge studeerde in 2003 af aan de Hogeschool van de Kunsten Utrecht als theaterdocent en regisseerde een twintigtal voorstellingen. Repetities alleen mogelijk op maandag- en dinsdagavonden.

 


Channa Wijmans

Mijn naam is Channa, dagelijks bezig met het runnen van mijn ontwerp- & drukwerkplaats oude stijl Knalgoed Produkties. Daarnaast ben ik o.a. al jaren bevlogen bezig met dans, in al haar vele verschillende stijlen en vormen en achtergrond ideeën. Droom er al langer van eens een choreografie te maken en dat moment is aangebroken! Kijk er enorm naar uit met verschillende dansliefhebbers (met en zonder ervaring!) iets moois neer te gaan zetten.

 


Tijmen Teunissen

Mijn naam is Tijmen Teunissen. Afgelopen zomer ben ik afgestudeerd aan de dansacademie ArtEZ, in Arnhem. Daar heb ik de opleiding danser/maker gedaan. Het komende jaar werk ik als uitvoerend danser en choreograaf bij verschillende producties. Als maker vind ik het fijn om in samenwerking te zoeken naar mogelijkheden van het lichaam en de ruimte waarin het zich bevindt. Een gezamenlijke zoektocht om met het lichaam de kijk op de ruimte te veranderen.

 


Christianne van Leest

Mijn naam is Christianne van Leest, maar iedereen noemt me Chris :-). Ik studeer in het vierde jaar van de dansacademie op ArtEZ en ga dit jaar bij het Herfsttheater een bewegingsstuk maken. Mijn werkwijze start altijd vanuit de mensen die voor me staan, dus alle niveaus zijn welkom. Ook als je nog nooit gedanst hebt maar het lijkt je leuk: voeg je gezellig bij!
Als choreograaf vind ik het interessant om interactief met het publiek te zijn en ze op een non-traditionele wijze te betrekken bij het stuk. Daarnaast hou ik ook van theater en zullen mijn stukken altijd op het raakvlak tussen beweging en theater liggen. Op dit moment ontwikkel ik als choreograaf mijn eigen bewegingsstijl, wat dus naast de input van jullie als bewegers zelf in het stuk verwerkt zal zitten.


Lotte Wandel

Mijn naam is Lotte Wandel en heb gestudeerd voor drama therapie waarna ik een master kunst educatie heb gedaan. Momenteel werk ik als student coördinator op ArtEZ hogeschool voor de kunsten en doe ik verschillende kunst- en theater projecten.
In mijn werk richt ik mij voornamelijk op de mensen met wie ik werk en op hun verhalen.
Ik interesseer mij in alles wat ik doe voor het sociale en maatschappelijke en vind het leuk om met mensen van alle leeftijden en achtergronden te werken.
Het is mijn streven als maker om het publiek aan het denken te zetten, maar vind het het allerbelangrijkst om samen met spelers te komen tot iets wat voor iedereen leuk en uitdagend is!

 


Achsa Timmers

Achsa is een creatieve duizendpoot die van elke situatie een creatief feestje maakt. Je weet van te voren niet of ze zich vooral gaat richten op sfeerbeelden en de spelers aankleedt met zelfgemaakte kostuums of dat ze zich gaat richten op teksten en muziek. Achsa heeft in 2017 en 2018 een voorstelling voor het herfsttheater gemaakt. Voor het Hoogte80 festival  gaf zij het terras bij het “taartbakhuus” vorm met elementen die gebaseerd waren op de “Mad hatters teaparty” uit “Alice in Wonderland”


Caro de Feijter

Caro de Feijter is docerend theater en installatie maker. Dit jaar begint ze als artistiek leider, coach en regisseur bij GEIT en BULT. Theater is voor Caro een middel om diversiteit te laten zien door verschillende kanten van een verhaal te belichten. Daarin zoekt ze niet alleen naar de verschillende meningen van haar acteurs maar ook naar die van het publiek. Daarom maakt ze documentair theater waarin het publiek altijd mee mag doen.

 


Terug naar Herfsttheater

Ga naar Route Geit

Ga naar Route Bult

Ga naar De Locaties

Ga naar De Winkel