Hoe gaat het bij de anderen?

Op deze pagina vind je wekelijks een nieuw bericht over ervaringen, ideeën, repetities, teksten en wat al niet meer van alle scènes van Herfsttheater GEITenBULT & Verhalen bij de Buren 2018. Zo blijven we allemaal een beetje betrokken bij elkaar en weten we van elkaar wat we doen en hoe het gaat.
Wil je jouw ervaring delen, je vraag indienen, of wat dan ook? Stuur dan een e-mail naar: theater@kunst-op-de-bult.nl.

Oranje!!

Voor onze scène met Kim en het Koor Verre Buren zijn wij op zoek naar: ORANJE. Oranje schoenen, oranje rokken, broeken, hoeden, brillen, boa’s, nepbloemen, tassen, panty’s. sokken, vazen, poef, tafetltje.. verzin het maar. Als het maar oranje is.

Heb jij oranje spullen en mogen wij die lenen? Mail dan naar: achsatimmers@yahoo.nl

 


Opdraaibare zaklampen, hangsloten, onderkleding, auto

Voor de scène die onder het Viaduct plaats vindt samen met vier dansers en de kinderen van Circus op de Bult zoeken wij:

  • Opdraaibare zaklampen: Zaklampen die geen batterijen nodig hebben maar die je zelf van energie voorziet door ze op te winden. Maar gewone zaklampen zijn ook welkom.
  • Vier stevige hangsloten zoals voor een brommer of een fiets.
  • Onderkleding om warm te blijven voor vier volwassen vrouwen en meerdere kinderen. Krijg je natuurlijk gewassen terug.
  • Auto: we zoeken iemand die een auto heeft om spullen van Introdans naar het Viaduct te vervoeren op vrijdag en op maandag weer terug. Je krijgt de benzinekosten vergoed.

Kun je ons helpen met één of meerdere van deze dingen? Daar zijn wij onwijs blij mee! Mail naar Sarah: sarahgoorhuis@hotmail.com

Terwijl u wacht (5-11-2018)

Dit is de eerste repetitie dat ik erbij aanwezig ben. De week ervoor zagen we Barbara, Michiel, Loic en Jeanne nog in het MFC en deze week is er duidelijk gewerkt aan het ongemak dat het publiek mag ervaren. Wat mij zo treft is het naturelle spel van allen. Het komt over een als een zeer geloofwaardige situatie op een paar kleine momenten na. Dié maken het juist theater. Ze gaan nog verder werken op de tijd nemen, het publiek nog ongemakkelijker laten voelen en aan het einde van de scène. Dat zit nog niet lekker. Maar hé! Ze hebben nog drie repetities.


Kracht van Kwetsbaarheid (5-11-2018)

Voor onze korte voorstelling bij Verhalen bij de Buren met de titel ‘Boekje open, Boekje dicht’ zijn wij op zoek naar het boek ‘De kracht van Kwetsbaarheid’ van Brené Brown.

Indien je het hebt of iemand kent die het heeft, willen wij het graag van je lenen. Je krijgt het in goede orde weer terug. Mail naar ineke46@xs4all.nl.

 

 

 


AVG Wet (29-10-2018)

Even een heel saai onderwerp maar wel van belang voor ons allemaal. De AVG wet is van kracht (Algemene Vordering Gegevensbescherming). Dit betekent onder andere dat:
– persoonlijke gegevens van deelnemers en vrijwilligers na het beëindigen van Herfsttheater GEITenBULT vernietigd moeten worden;
– een ieder toestemming moet geven (zwart op wit- e-mail of whatsapp is voldoende) voor het plaatsen van foto’s en video’s online.

 

Dit betekent dat:
– de foto’s voor promotie toestemming moeten hebben;
– de video’s die geschoten worden in het weekend van 23, 24 & 25 november toestemming voor gegeven moet worden;
– voor minderjarigen betekent dat de ouders toestemming moeten geven.

Hierom kunnen jullie binnenkort een formulier verwachten waarin je toestemming geeft voor bovenstaande. Om het allemaal een beetje te versnellen, kun je ook alvast een mail sturen naar: theater@kunst-op-de-bult.nl waarin je toestemming geeft met je naam, leeftijd en wijk waar je woonachtig bent.


Ode aan de kromkommer (19-10-2018)

Vandaag zijn er acht deelnemers van het Tokhok aanwezig tijdens de repetitie. Drie mensen konden vandaag niet. Niet getreurd we gaan er vol goede moed tegen aan.

Vorige week was echt te heftig, ik was kapot daarna. Kan het iets rustiger vandaag?” vraagt Esther. “Natuurlijk kan dat, goed dat je het aangeeft” reageert Thara en zet vervolgens de muziek aan. Alle deelnemers zetten hun beste beentje en wielen voor. Er wordt veel gelachen. Wat een goede sfeer hangt hier zeg. Word er zelf vrolijk van.

Planten die ontwaken en van vrijheid genieten. Wetenschappers die alles weer in het regime zetten. Het genetisch modificeren van groenten waardoor er onder andere geen ‘vreemde’ groenten meer zijn, zoals de kromkommer, is het onderwerp van deze scène. Ze zijn op twee derde van de scène. De volgende repetitie werken ze aan het laatste stuk. Daarna is het herhalen en verbeteren. Komt vast goed met deze kromkommers.