Berichten

De wijk is eigen maar toch samen op H80 Festival

De wijk heeft een eigen flyer, een eigen plekop het festivalterrein, een eigen programma dus eigen blokkenschema, een eigen dubbele blz. in de festivalkrant, een eigen theaterproductie en een extra speciale openingsact op donderdag 30 mei om 12.30!!!
Dit alles in goede samenwerking met de festivalorganisatie, waarvoor dank H80 Festival

De burgemeester opent onze wijkbibliotheek: Rozet op de Bult

Op donderdagmiddag opende burgemeester Marcouch officieel Rozet op de Bult in buurthuis De Beijer op de Geitenkamp. De burgemeester las het publiek voor uit het kinderboek ‘Kikker en pad’ van Arnold Lobel, aanwezige kinderen hingen aan zijn lippen. Daarna benadrukte hij hoe belangrijk lezen is: lezen is kennis en kennis is vrijheid. Bovendien door boeken te lenen in zo’n prachtige huiskamer als Rozet op de Bult, ontmoet je ook nog eens buurtbewoners. De burgemeester was blij verrast met de drukte en de gezelligheid in De Beijer, waarna hij de boekenkast samen met een jonge buurtbewoner onthulde.

Theatervoorstelling maken & theatercursus volgen

Ook in 2019 biedt Kunst op de Bult weer de mogelijkheid om met elkaar een korte voorstelling te maken (ongeveer 30 minuten) in 15 repetities.  Daarnaast bieden wij ook weer een theatercursus aan: Samenspel.

Korte voorstelling maken

De korte voorstelling wordt gemaakt door spelers in samenwerking met Ellen Canninga. Zij werkt altijd samen met de groep. Hieruit kwam vorig jaar de voorstelling Dit is geen ballade voort en afgelopen Herfsttheater GEITenBULT de scène Hocus Locus.

Je kunt hier meer lezen en je aanmelden.

Theatercursus Samenspel

De afgelopen twee jaar bood Kunst op de Bult twee theater cursussen aan: Improvisatie en Beweging in theater. Serge Metselaar verzorgde deze lessen. Wij willen bij Kunst op de Bult graag een variëteit aanbieden. Vandaar dat wij dit jaar een andere docente gevonden hebben die de theater cursus Samenspel verzorgt.

Je kunt hier meer lezen en je aanmelden.

Eerste terugblik op Herfsttheater GEITenBULT

Oei een kromkommer; paniek in de tent

Lekker van de Bult af sjezen op je fiets

Het heeft 6 benen en 2 hoofden… rara wat is het het?

Wortels en mandarijnen om je lippen bij af te lebberen

KLOOTZAKKUH!

Een greep uit verschillende scènes van Herfsttheater GEITenBULT van dit jaar. Een succesvol jaar, mogen we wel zeggen; bijna uitverkocht (97%), een gemiddeld cijfer van 7,7 van het publiek, 77 deelnemers die mee deden en een goede 30 vrijwilligers die zich ingezet hebben om het tot een succes te maken. Allen hartelijk dank!

Voor het eerst dit jaar hield Herfsttheater GEITenBULT een korte enquête om meer inzicht te krijgen in wat mensen nu echt vinden. Meer dan de helft van de mensen heeft de enquête ingevuld. Waarvoor onze hartelijke dank! Eén van de meest terugkerende opmerkingen was de hoge variëteit van de scènes; zang, dans, muziek, absurditeit, confronterend, heftig, sferisch, stilte… het was er allemaal. Onze hartelijke dank aan de makers en de deelnemers die deze variëteit  tot stand hebben gebracht.

En dan nu het moment waarop je natuurlijk wacht: de foto’s. We hebben een selectie gemaakt van de honderden foto’s die onze fotografen Arnoud Siegers en Joost Meijer maakten.

Hier vind je de foto’s van Route GEIT

Hier vind je de foto’s van Route BULT

Veel kijkplezier!

 

 

Wachtkamers

Hoe verschillend kan het zijn met scènes in wachtkamers…!

Bij de ene verstild en realistisch spel, veel mimiek en weinig woorden. Bij de scène ‘Terwijl u wacht‘.

 

 

Bij de ander een overvloed aan beeld, geluid en sprookjesfiguren. Een fantasia. Bij de scène ‘Hocus Locus‘.

 

 

 

 

Bij weer een ander gaat het bijna aan je voorbij dat je in een wachtkamer zit…is het eigenlijk wel een wachtkamer? Bij de korte voorstelling van Verhalen bij de Buren ‘Het kan iedereen overkomen‘.

 

 

 

 

Wat spreekt aan? Wat boeit? Welke lijkt lang te duren?

Alle drie even zeer dus!!!

Komt dat zien!

Tekst: Annet Tomasini

Wil je op de hoogte blijven van Herfsttheater GEITenBULT? Geef je dan op voor de maandelijkse nieuwsbrief in de rechterkolom.

Wie het weet mag het zingen

Beminnelijk kleurenpalet

Ra, ra over welke kleuren gaat het hier? Is het donker of is het licht? Is er een kleur favoriet misschien? En welke dan?

1 speelster die alleen speelt,  1 persoon die piano speelt, 10 zangers die zingen maar ook nog spelen… Ze spelen allemaal met elkaar. Ze spelen  met het publiek. En gaat het publiek uiteindelijk ook meespelen?

En hoe intiem wordt het spel eigenlijk?

Wie het weet mag het zingen…!

Tekst: Annet Tomasini

 

Beminnelijk Kleurenpalet speelt in Route GEIT. Meer informatie vindt u hier.

Wilt u op de hoogte blijven van Herfsttheater GEITenBULT? Meldt u dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief in de rechterkolom.